Vännäs Internetförening

Virusskydd

Virus, addware och spyware förändrar din dator, hämtar information och kan skapa mycket trafik i bakgrunden som kanske inte upptäcks direkt. Börjar datorn kännas "seg" kanske man har mycket addware och spyware (som inte är virus)
Hur kan jag upptäcka och bli av med virus?
-Försök att scanna datorn med ditt antivirusprogram (ha alltid senaste uppdateringen av virusdatabasen) och oskadliggör hittade virus. Se även länkarna nedan för säkerhetskontroller, rensningsprogram etc.

-Det kan vara svårt att komma åt vissa virus med antivirusprogrammens verktyg, ibland behöver man ta hjälp av någon kunnig person som kan göra mer manuella åtgärder. Har man relativt lite program och data på datorn kan det kanske vara ett alternativ att formatera om hårddisken och installera om allting igen.
Länkar
Hur säker är din dator - PTS ger upplysning och hjälp
Malwarebytes
Symantec

Microsoft Security Essentials -free download from Microsoft
Microsoft Windows AntiSpyware (beta)
BestVPN GUIDE Malware – Removal and Protection
SPAMfighterGratis brandvägg
2006-09-15 Publicerat i WindowsNytt - Prenumerera gratis!


Comodo Personal Firewall 2.3.5.62 [engelska; 8 063 kB; gratis; 2k/XP]

En bra brandvägg är i prinicp ett måste i dagens datorvärld, där alla datorer är anslutna till ett eller flera nätverk. Comodo Personal Firewall är en av de bästa gratis-brandväggarna, många anser till och med att den är i paritet med de bästa kommersiella. Den är en aning resurshungrig och äter upp cirka 20 MB av internminnet, men till skillnad från många andra brandväggar klarar den av alla kända tester för att tränga igenom brandväggar genom att utnyttja olika så kallde "läckor".
www.personalfirewall.comodo.com/
Ladda hem